Eίσοδος Μελών

Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by Sotos
"Bravo!!!!!!!!!!!!! "
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
< >

Κριτικές Κειμένων

Who's Online

Έχουμε 590 επισκέπτες συνδεδεμένους

Καλώς ήρθατε

στον Ιστοχώρο του Λογοτεχνικού Club,που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την λογοτεχνία και επιθυμούν να προβάλλουν αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας σε όλον τον κόσμο.

Εκτύπωση PDF
RSS
LOGO VIMA *** Ποίηση ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΝΑΣΑ
 

ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΝΑΣΑ Hot

ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΝΑΣΑ

Όταν ο Ζαρατούστρα έφτασε στην πιο κοντινή πόλη που συνόρευε με το δάσος, βρήκε πολλούς ανθρώπους μαζεμένους στην αγορά, επειδή είχε ανακοινωθέι οτι ένας σχοινοβάτης θα έκανε επίδειξη. Και ο Ζαρατούστρα μίλησε έτσι στους ανθρώπους: Σας διδάσκω τον Υπεράνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι κάτι που πρόκειται να ξεπεραστεί.

Έχει πέσει το θαθύ στρώμα της νύχτας

τα αστέρια τρεμοπαίζουν τα βλέφαρα τους

που έχουν κολήσει ρετσίνα

ρετσίνα της κακοπερασμένης μέρας

Η νύχτα η γρία πόρνη

με τα κόκαλά της ροκανισμένα

βάφει τα χείλη της

με το σάπιο άιμα των ονείρων

Τα μαλλιά της λουσμένα

σε μαύρο καταρράκτη αίματος

τα μάτια της λευκά

σπασμένες σπίθες στάζουν τα μάγουλα της

Φρέσκο δέρμα ξεκολλάει αργά

απ την φιμωμένη ημέρα

λίγες σταγόνες μουχλιασμένης σκέψης

νύχια μακρία κίτρινα που μυρίζουν πλήξη.

Η σιωπή γδέρνει τον καθρέφτη της

η αίθουσα αναμονής σχεδόν γεμίζει

χνώτα θλίψης του διάφανου απείρου

μα η ηδονή κι η παραφροσύνη

ποτε δεν περιμένουν

Ψεύτικοι οργασμοί πετάνε στον αέρα

σκάνε με δύναμη

στους κοφτερούς βράχους της συνείδησης

η νύχτα σφηνώνει τα νύχια της

και φτύνει την στοργή της

Αχνίζει κόκκινη η ανάσα,στο παράθυρο μου

Η ζωή μου ανασαίνει γρήγορα

Ποια ζωή μου?

Η ζώη μου τρέχει στον λαβύρινθο της οικογενείας

η ζωή μου δεν μου ανήκει,

ανήκει σε εσάς

σκόνταψε στο αδιαπέραστο σύμπαν

Η καρδιά ουρλιάζει οργισμένη

άλογο τυφλό αφινιασμένο

πασχίζει να βγεί απο το σκοτεινό μου στόμα

ξύλινα άλογα του ανθρώπου οι αρετές του

τρενάκι του τρόμου ο Υπεράνθρωπος.

Φίδι έρπεται με την κοιλιά του άνθρωπος

σε στάχτες νυχτολούλουδων

η γλώσσα του μνησίκακη και τρυπημένη

γλύφει τα γεμάτα κοπριά πόδια της δόξας

και πίνει τα κίτρινα ζουμιά

απ’ το σκασμένο δέρμα της εξουσίας

Η θάλασσα αδιάλακτη πνίγει το εγώ της

σε κάθε κύμα της χτυπάει την υπαρξή της

αναμέσα στον αφρό και στην άμμο

ένα σπασμένο μπουκάλι

με ένα τυλιγμένο γράμμα

Ένα άσπρο χαρτί μα στο τέλος του κάτι αχνογράφει. . . .

Προς Νυχτοπεταλούδα

ΣΑΓΑΠΑΩ

DHMHTRHS GEORGAS

WOLFALAIRE

Κριτικές Χρηστών

Average user rating from: 4 user(s)

 

Αξιολόγηση:
 
5.0
 
 

Reviewed by Σταύρος
July 08, 2013
Report this review
 
 

ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΝΑΣΑ

Φίλε Αντώνη,δεν ξέρω πραγματικά πώς να περιγράψω τα συναισθήματα που ένιωσα με τα τιμητικά λόγια σου,είναι πολύ δύσκολο να περιγραψω με λόγια λόγω της δυναμικής των συναισθημάτων που μου προκάλεσες,μπορώ ίσως με τρομερή δυσκολία να τα μορφοποιήσω δίοτι οι δονήσεις που προξένησε η μελωδία των λέξεων σου, δεν τα αφήνουν ακόμα να γίνουν ξεκάθαρες ολοκληρωμένες εικόνες.Ένιωσα τον ήλιο σου με στήλες φωτός να διαπερνάει το μαύρο αφηνιασμένο ποτάμι μου και να ραγίζει τον παγωμένο βυθό μου.Δεν άχνισε μόνο η δική μου κόκκινη ανάσα στο τζάμι του παράθυρου μου, αλλά και η δική σου και μαζί με τους μαύρους σπινθηροβόλους βολβούς μας κοιτάξαμε την διάφανη άβυσσο.. Απέραντη η δύναμη και η ουσία που εισέπνευσα απο τα λόγια σου..Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδία μου.
Δεν ήσουν καθόλου φλύαρος, τίμη μου να καταφέρω να αντικρίζω σχόλια και συμβουλές σου αν θές..παρακολουθώ τα δημιουργήματα σου και δέος αναβλύζει απο το στέρνο μου μπροστά στην πυραμίδα της συγγραφικής σου ευφράδειας.Σε ευγνωμονώ.


**************************************************************************************************
να'σαι καλά φίλε μου... αισθάνομαι ότι ο ποιητής δεν αρκεί να γράφει έξοχα... πρέπει να έχει και ήθος... και νιώθω ότι η απάντησή σου αποδεικνύει ότι μπορείς να αντικρίζεις τους ορίζοντες του Απείρου επειδή ακριβώς έχεις γνώση των συντεταγμένων σου... χαίρομαι που ξανάρχισε ο διάλογος στο αγαπημένο μας logoclub... οφείλω πολλά σ'αυτό το χώρο, να ξέρεις και στο Νίκο Στυλιανού... κάποτε θα γράψω για τα... χρέη μου... εδώ δεν σηκώνει 'κούρεμα'... έχεις την αγάπη μου και την προσοχή μου... sailor


******************************************************************************************

Φίλε Αντώνη σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια για το logoclub. Ξέρεις πως η θέση σου βρίσκεται πάντα στην καρδιά του logoclub και πάντα σε περιμένει. Να σαι πάντα καλά αγαπημένε Φίλε.

Νίκος Στυλιανού

Reviewed by dhmhtrhs
June 12, 2013
View all my reviews
Report this review
 
 

ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΝΑΣΑ

Φίλε Δημήτρη -αν επιτρέπεις τούτη την αυθορμησία οικειότητας - σκεφτόμουν καθώς διάβαζα τούτο το ποτάμι που δυσφορεί μέσα στις λέξεις, την Κόκκινη Ανάσα σου, σκεφτόμουν λοιπόν τον Μπόρχες που είχε πει κάποτε πως ο κόσμος υπάρχει για να καταλήξει σε ένα βιβλίο... και μου ήρθε τούτη η φράση του παράξενου αυτού ανθρώπου στο νου γιατί αισθάνθηκα πως ο πύρινος αυτός χείμαρρος θα έπρεπε να ανταμώσει κάποια στιγμή είτε την κορύφωσή του είτε να υποχρεωθεί σε κείνο που οι μηχανικοί λένε για τη ροή των ποταμών 'υδραυλικό άλμα'... πάει να πει περίμενα το φοβερό ερώτημα που θα έκανε τη ροή αυτού του άλικου ποταμιού να γίνει από τυρβώδης ας πούμε πιο διευθετημένη... και το ερώτημα ήρθε... όπως ο κόσμος χώρεσε σε ένα βιβλίο του γερο-Μπόρχες, ο ποταμός σου αναχαιτίστηκε από το μεγαλειώδες και ηρωικό ερώτημα - σκάνδαλο: Ποιά ζωή μου;
Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Κι έχω πολύ καιρό, είναι αλήθεια να γράψω τόσο αναλυτικά για ένα ποίημα... δεν είναι τόσο η αγριεμένη σου γραφή, οι αιμοσταγείς λέξεις και οι ποιητικές υλακές -που εμένα μου αρέσουν, για να εξηγούμαι γιατί την καθωσπρέπει 'ποίηση' την έχω καταδικάσει προ πολλού - είναι πως τούτο το υδραυλικό άλμα έρχεται την κατάλληλη στιγμή... αν δεν υπήρχε όλη αυτή η εξωφρενική κούρσα της αφήγησης θα κατέληγε σε κάποια μοιραία σύγκρουση με την κοινοτοπία... αισθάνομαι ότι το τρακάρισμα δεν έγινε, ο πολεμιστής κραύγασε το ερώτημα και αρχίζει πλέον το ποτάμι να κυλάει προς ένα άλλο Δέλτα... δεν έχω ιδέα ποιο θα είναι αυτό... ίσως να έχεις βέβαια εσύ...
αξιοπρόσεχτη και δυναμική η ποιητική σου ανάσα... δεν στη ρουφάει το Αχανές που περιέχεις... το Βλέμμα σου είναι για μεγάλους ορίζοντες...
συγνώμη αν ήμουν φλύαρος... καμιά φορά δεν μπορώ να αναχαιτίσω εγώ το δικό μου ποτάμι...
sailor


********************************************************************************************
Σε ευχαριστώ και πάλι φίλε Αντώνη να είσαι καλά.Αν δεν είχα βρει τυχαία αυτήν την θεματική πύλη, ενα ξημέρωμα του Μάη θα αισθανόμουνα την άβυσσο να με τρώει με τα μάτια της και να γδέρνει τα σωθικά μου,η λέξη ευγνωμοσύνη φαντάζει μικρή για αυτόν τον χώρο και τον Νίκο Στυλιανού ,θα προσπαθήσω και πάλι να μορφοποιήσω το συναίσθημα γιατί τα λόγια μου φαντάζουν λίγα και κοινότυπα, δεν θα μπορούσαν απλά να χωρέσουν σε ζωγραφιά απο γράμματα..κάνει κρύο,το σώμα μου έχει μουδιάσει όπως όταν αντικρίζει φευγαλέα την αλήθεια που σαν άστρο εξαφανίζεται στο σκότος.Κραυγάζω στο κελί μου η νύχτα με κοιτάζει για πρώτη της φορά και με πονάει, ένα μολύβι, μα μάυροι τοίχοι και πατώματα γιατί να γράψω και πού?,η μοναξία και η σιωπή δεν λέει ποτέ αυτά που ονειρεύομαι να ακούσω,κινούμαι σαν κόκκος άμμου μέσα στο βυθό της θάλασσας αναζητώντας την έρημο, κανείς δεν με διακρίνει,εσυ φίλε Νίκο με πρόσεξες μου έδωσες δωμάτιο ενω περιπλανιόμουν για χρόνια, και οι υλακές μου παρότι δημιούργησαν την πιο εκκωφαντική ιαχή, τις άκουσες με προσοχή,απαλό και εύφορο το χώμα που μου δώρισες και να που ξεπηδούνε ρίζες και εσύ σαν αφινιασμένος μαέστρος επευφημείς τα ουρλιαχτά μου.Ας σταματήσω εδώ όμως γιατί θα χαθώ στα σίδερα των λέξεων και είναι κοφτερά.Να είστε καλά.. (συγγνώμη που απαντώ εδω προσπαθώ να κάνω report αλλά δεν γίνεται)


***************************************************************************************
Δημήτρη την καλησπέρα μου. Να σαι καλά φίλε, κατ’ αρχάς θέλω να σου εξηγήσω, ότι όλα τα reports και τα reviews περνάνε από την Διαχείριση του Site για ευνόητους λόγους και για λόγους που έχουν συμβεί στο παρελθόν και δεν θα θέλαμε να επαναληφθούν. Μερικές φορές αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια σχετική καθυστέρηση της δημοσίευσης των μέχρι κάποιος από τους υπεύθυνους να προχωρήσει τη διαδικασία και για αυτό το λόγο πάντα θα ζητάμε την κατανόηση των μελών μας και την συγνώμη μας. Δεύτερον, θέλω να σε ρωτήσω αν είναι δικά σου τα βιβλία : Δάκρυα διαμάντια και Της σποράς της μαύρης όργωμα. Επίσης αν είσαι ή ήσουν ναυτικός. Στο προκείμενο τώρα, ειλικρινά με έχουν συγκινήσει τα λόγια σου το χρώμα και η αγωνία τους φίλε μου, μπορώ υπεύθυνα να πω πως το logoclub αισθάνεται δικαίωση και ευγνωμοσύνη κάθε φορά που μια άξια πένα κι ένας σοβαρός συγγραφέας κτυπάει την πόρτα του και γι αυτό πρέπει να πούμε εμείς το ευχαριστώ ! Να ξέρεις τέλος, πως και την πόρτα μας και την καρδιά μας θα την βρίσκεις πάντα ανοιχτή φίλε Δημήτρη και όπως σου είπε και ο Αντώνης έχεις πάντα την προσοχή μας και την αγάπη μας.

Νίκος Στυλιανού



****************************************************************************************
Αγαπητέ Νίκο,ουδέποτε είχα σχέση με το ναυτικό και δεν έχω δημοσιεύσει κάποιο βιβλίο μου, ούτε ολοκληρώσει κάποιο ακόμα.Απλή συνωνυμία με τον συγγραφέα.Ένα μικρό πουλι σε ένα πελώριο κλουβί είμαι, η ποιήση και η φιλοσοφία τα φτερά μου . .Σας ευχαριστώ για όλα, με βοηθήσατε με τα ζεστά λόγια σας, να αναπνεύσω στην ασθματική και βαριά νοσηρή κοινωνία που μας διέπει..Εύχομαι το σπαθί μου να μην σπάσει ποτέ στις αμέτρητες σκληρές μάχες που έχω να δώσω και να φανώ άξιος της αγάπης σας και της εκτίμησης σας.Σας ευχαριστώ από καρδιάς.(σας παρακαλώ περάστε και αυτό το σχόλιο σαν απάντηση στα σχόλια του Νίκου Στυλιανού) προσπαθώ να κάνω report αλλά μου γράφει invalid token για αυτό το γράφω εδώ.

με αγάπη και εκτίμηση
dhmhtrhs


******************************************************************************************
Αγαπητέ Δημήτρη σε πληροφορούμε πως όλα τα reports που έχεις στείλει έχουν έρθει κανονικά
μη λαμβάνεις υπ' όψιν σου το invalid token, νομίζω πως το αναφέρουμε αυτό το σημείο και στους Κανόνες Χρήσης του Site.

Διαχείριση



Reviewed by SAILOR
June 11, 2013
View all my reviews
Report this review
 
 

Εντάξει δημήτρη να σαι καλά, σου εύχομαι Καλή συνέχεια !


Νίκος Στυλιανού
Reviewed by Nikos Stylianou
June 09, 2013
View all my reviews
Report this review
 
 
 
Powered by jReviews

Κριτικές : Advanced Search

Κατηγορία:     Keywords: