Κείμενα/έργα μελών και Κριτικές (εκτός Αρχείου)

There are 2168 listings and 3770 reviews.

Eίσοδος Μελών

Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
< >

Κριτικές Κειμένων

Online -χρήστες & επισκέπτες Εξωτερικού

Now 122 guests online

Who's Online

Έχουμε 1205 επισκέπτες συνδεδεμένους

Καλώς ήρθατε

στον Ιστοχώρο του Λογοτεχνικού Club,που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την λογοτεχνία και επιθυμούν να υπηρετήσουν αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας, που έχει δώσει τόσα πολλά στον κόσμο. Επιθυμία μας  είναι να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία, με την δικιά σας βοήθεια και συμμετοχή .

Εκτύπωση PDF
RSS
LOGO PAGE ** Ανένταχτο Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡΣ
 

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡΣ Hot

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡΣ

Αρνούμαι να καμώνομαι την ανήξερη και να πηγαινοέρχομαι στον ίδιο χώρο, σαν ένα είδος άμυνας απέναντι σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μου.

Αναρωτιέμαι αν έχει γίνει αντιληπτό το τι συμβαίνει, στο διαδίκτυο όσον αφορά τους ασυνειδήτους bloggers.

Το blog η ιστολόγιο με την δημιουργία του, έφερε μια επανάσταση στο χώρο της ενημέρωσης και διακίνησης της πληροφορίας.

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα blog,να εκθέτει τις απόψεις του να καυτηριάζει θέματα, να γράφει άρθρα και γενικά ότι επιθυμεί με δυνατότητα σχολιασμού των όσων γράφονται.

Υπάρχουν blogs μουσικής, μαγειρικής, αθλητισμού, πολιτικά, λογοτεχνίας κ.ο.κ. Λογοκρισία δεν υπάρχει και ο καθένας γράφει ότι θέλει και όπως το θέλει ,σχετική νομοθεσία δεν υπάρχει και τα blogs φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια….

Γεμίσαμε συσκευές και δυνατότητες, msn, skype, sms ,e-mail που εξοικονομούν χρόνο και χρήμα.

Όλα μοιάζουν πιο εύκολα και σύμφωνα με τις επιθυμίες μας.

Επιτέλους η τεχνολογία κάνει πραγματικότητα τις προσδοκίες μας, οι μέρες της πίκρας μας θα μεταμορφωθούν σε γιορτή και χαρά.

Είμαστε μπροστά σε νέους ορίζοντες σε νέους ανθρώπους αρκεί να συντονίσουμε σωστά την κάμερα και το μικρόφωνο μας στο msn ή skype !

Παλεύω κάποια χρόνια με τεχνικά ζητήματα του ιντερνετ και των υπολογιστών γενικά. Χρησιμοποιώ το διαδίκτυο για θέματα κυρίως επαγγελματικά, ή επικοινωνίας αν συντρέχει σοβαρός λόγος και όχι ψυχαγωγίας.

Με προτροπή φίλης μου που γράφει σε blog και χάριν της ποίησης που λατρεύω ,έριξα μια ματιά στα blogs εκείνα των νέων ποιητών και ποιητριών, όπως θέλουν να παρουσιάζονται.

Διάβαζα και ξαναδιάβαζα τα κείμενα τους χωρίς να καταλαβαίνω τίποτα.

Λέξεις όμορφες, σύνθετες ,να συναρμολογούνται επιτηδευμένα αντίκρισα, χωρίς να με αγγίζουν.

Στην αρχή πίστεψα πως το επίπεδο μου ήταν πολύ χαμηλό και ότι θα χρειαστώ αρκετό χρόνο μελέτης για να καταφέρω να προσεγγίσω τα κείμενα. Ανησύχησα και απογοητεύτηκα.

Τα συναισθήματα μου εξέφρασα στην φίλη μου, που ήταν πιο έμπειρη στα θέματα των blogs και αυτό που εισέπραξα ήταν το γέλιο της.

«Πως μπορεί να είσαι τόσο αφελής»; μου είπε

« ένα καλοστημένο σκηνικό είναι όλο αυτό που είδες, και πίσω σαθρό το υλικό» συνέχισε

- Μια κοροϊδία δηλαδή και κάλυψη ασχήμιας…; ρώτησα

- Ε και….; τι σε νοιάζει; Μην ξαναμπείς, απλά τα πράγματα.

- Θα ήθελα κάτι που κερδίζει την προσοχή μου και το ενδιαφέρον μου να είναι γνήσιο… είπα.

- Σε πληροφορώ ότι όλα είναι ένα παιχνίδι. Προσαρμόζει ο άλλος το είδωλο του το κόβει ,το ράβει κατά πως πιστεύει ότι αρέσει σ’ εσένα, σύμφωνα με τα μηνύματα που του έχεις μεταδώσει.

Εξήγηση ίσως δεν υπάρχει. Όλα μια απάτη, τα προφίλ, οι εικόνες. Ένας χώρος χαμένων ερωτικών ταυτοτήτων, ένας χώρος κενός αληθινών υπάρξεων.

Το μόνο αληθινό ΕΣΥ ο αφελής, ο γεμάτος συναισθήματα που ξεγελιέσαι από το όμορφο σκηνικό και μαγεύεσαι…και γίνεσαι παίκτης ενός ανήθικου παιχνιδιού…

Και τα σχόλια ακόμα χωρίς αξία, πανομοιότυπα κλισέ να εξυπηρετούν ανάγκες άλλες, εκτός του Υψηλού και του Ωραίου.

Αλίμονο σε αυτόν που θα πιστέψει και θα γίνει χίλια κομμάτια σε μια ανακάλυψη της αλήθειας και ανώμαλης προσγείωσης του στην σκληρή πραγματικότητα.

Τα λόγια της έκαναν τον αέρα να δονείται τρελά γύρω μου και σκέψεις άρχισαν να βασανίζουν το μυαλό μου.

Δεν μπορείς να εισβάλλεις στον κόσμο, κυρίως ενός νέου ανθρώπου έτσι, χωρίς να είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις το κόστος τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό.

Είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτή την κατάντια, η σιωπή μας αποτελεί και τη συνενοχή μας. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βέβαια ας μην τα γενικεύουμε και τα ισοπεδώνουμε όλα.

Υπάρχουν ιστολόγια, έκφρασης αληθινών συναισθημάτων και γνήσιων καταθέσεων ψυχής.

Το σύστημα όμως πάντα πιο ισχυρό τείνει να αποβάλει τα καλά στοιχεία η να τα αφομοιώσει.

Και αν το σύστημα αδυνατεί και εμείς δεν αποφασίζουμε να κλείσουμε τα monitors και να συναντηθούμε με τον διπλανό μας γεμίζοντας από την αληθινή παρουσία του, την πραγματική ζωή του ,τότε μάλλον ήρθε
Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡΣ να αλλάξουν τις ισορροπίες και να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους……

Κατερίνα

Κριτικές Χρηστών

Average user rating from: 6 user(s)

 

Αξιολόγηση:
 
5.0
 
 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Η διαφωνία αποτελεί συστατικό στοιχείο εποικοδομητικού διαλόγου που στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργασίας, επικοινωνίας και οδηγεί στην λύση προβλημάτων που μας απασχολούν.
Η αντίθετη άποψη όταν στηρίζεται σε επιχειρήματα προκαλεί και στηρίζει τη συζήτηση-διάλογο.
Λογικό είναι να υπάρχουν αντίθετα βιώματα και απόψεις.

Ανάλογα με το πώς «εισπράττεις» καταστάσεις ,γεγονότα και συμπεριφορές αντίστοιχα τα περιγράφεις ή τα δικαιολογείς.
Το περιεχόμενο του κειμένου αυτού αποτελεί βιωματική εμπειρία και όχι φανταστική προσέγγιση.

Οι θέσεις μου νομίζω ότι έχουν διαστρεβλωθεί ή ότι το κείμενο διαβάστηκε λανθασμένα και βιαστικά - επιπόλαια

Επειδή είμαι άτομο με εμμονή στην συνεπή συμπεριφορά, αντιδρώ έντονα στο αντικανονικό όπως είναι η ανευθυνότητα ή έλλειψη κοινωνικής παιδείας ,αυτοκριτικής και ήθους.

Όσο αφορά τους ποιητές σαν αναζητητές, πιστεύω ότι σκοπό έχουν να μεταδώσουν συναισθήματα γνήσια και ιδέες, να χτυπήσουν τις χορδές της ψυχής σου χαρίζοντας σου το τραγούδι της αλήθειας ,του αγνώστου, του αιώνια πνευματικού και ερωτικού.

Τώρα οι δήθεν και οι μη ας το γυρίσουν σε ημερολόγιο ή ερωτική φαντασίωση και όχι ποίηση.
Και δεν νομίζω ότι το να «αξιολογείς» με την καρδιά ,σημαίνει ότι διακατέχεσαι από σύμπλεγμα ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ.
Εκείνο ίσως που εξοργίζει είναι ότι ένα περιεχόμενο μη αξιόλογο, που υπηρετεί σκοπούς άλλους εκτός της τέχνης, κάποιοι αποφεύγουν να το δουν ή δεν θέλουν να το παραδεχτούν εθελοτυφλώντας επικίνδυνα και επιπόλαια.

Δεν στρέφομαι κατά του ιντερνετ αλλά εναντίον του κακού και ασυνείδητου χρήστη που πιστεύει ότι θα διασχίσει το δρόμο της ελευθερίας με όχημα την ασυδοσία.

Οι κριτικές αυτές δεν αποτελούν ματιά της άλλης πλευράς, ούτε ουσιαστικό αντίλογο που θα εμπλουτίσει ένα προβληματισμό.

Με αφορμή λοιπόν τα ιστολόγια ποίησης, επεκτάθηκα και στο γενικότερο τοπίο, που ομολογουμένως «βρωμάει».

Μακάρι η πλειονότητα των blogs να γέμιζε με σκέψεις και ανησυχίες ονειροπόλων αληθινών ποιητών!
Μπορεί ο κόσμος να γινόταν λίγο καλύτερος….

Κατερίνα

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η είσοδος μου δεν αποτελεί αυτοβαθμολόγηση για αλλοίωση βαθμολογίας,σκοπό έχει το να γίνει αντιληπτή από όλους αυτή η ανάρτηση. Ας με συγχωρέσει η Διαχείριση γι’αυτή την παρατυπία. kate
Reviewed by kate
November 14, 2009
View all my reviews
Report this review
 
 

H ΩΡΑ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡΣ

Καιρό σκεφτόμουνα αυτό το κείμενό σου Κατερίνα και αν όντως είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα όσο το παρουσιάζεις.Συμφωνώ μαζί σου σε κάποια θέματα,σε άλλα όμως διαφωνώ.
Ναι έχει γεμίσει ο τόπος σελίδες με σκουπίδια όπου καθένας γράφει ό,τι θέλει και το πλασάρει όπως θέλει.Εξυπηρετώντας διάφορους σκοπούς ή και κανέναν σκοπό πέρα από την δική του προσωπική ευχαρίστηση.Αλλά το πρόβλημα εντοπίζεται σ αυτούς που γράφουν ποίηση??Το βρίσκω τελείως εγωιστικό κάποιος να θεωρεί κατώτερη την ποίηση ενός άλλου και σαφώς ''ανώτερη'' την δικιά του.Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω τον άλλον αν θα πρέπει να γράφει ποίηση και αν τα συναισθήματα που μου πλασσάρει είναι γνήσια ή όχι.ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΜ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ,ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΩ ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ.Αυτό μου φέρνει συμπεριφορές αυταρχικές στο μυαλό που σε κανέναν που γράφει δεν ταιριάζει.Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής στο χέρι μας,του αν θα επιλέξω να το διαβάσω το μπλογκ του ή όχι και εν τέλει αν αυτά που θα διαβάσω θα τα ασπαστώ ή όχι.
Είναι σαν όλη η οργή σου και η ενεργειά σου να διοχετεύεται σε λάθος στόχο.Στόχευσε καλύτερα αυτά τα μνματα που μας πλασσάρει με μαεστρία η τηλεόραση και τα δελτία ειδήσεων καθημερινά,στόχευσε το σάπιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα με την έκδηλη διφθορά του,στόχευσε τις σελίδες εκείνες του ιντερνετ που περιέχουν βία,παιδική πορνογραφία και άλλα τέτοια θέματα.Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ...
Είναι σαν να έχεις ένα γεμάτο όπλο και πυροβολείς στον πιο ακίνδυνο στόχο.
Οι πιο πολλοί άνθρωποι ανακαλύπτουν την ποίηση και γράφουν ποίηση γτ νιώθουν όντως μόνοι.Γτ επιθυμούν μια επικοινωνία με τον εαυτό τους αλλά και με κάποιον άλλον,τον αναγνώστη.Δν νομίζω ότι το κάνουν για να μας περάσουν διάφορες ''ιδέες''.Απόδειξη ότι ναι υπάρχουν πολλά μπλογκς νέων ποιητών αλλά με λιγοστή επισκεψιμότητα.Κ όμως αυτοί επιμένουν,συνεχίζουν να γράφουν.Και μόνο γ αυτό εγώ τους σέβομαι.
Ασ μπουν οι χάκερς σε άλλες σελίδες και ας αποκαλύψουν την βρωμιά των σελίδων αυτών.Αλλά όλους αυτούς τους άγνωστους ποιητές,τους δήθεν και μη,ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..
με εκτίμηση
ηλίας


*************************************************************************
ο άξονας σκέψης του Ηλία με καλύπτει σε πολλά σημεία... η δαιμονοποίηση δεν ξέρω τι καλά έχει φέρει σε οποιοδήποτε τομέα... παλιά, όταν ήμουν έφηβος, είχε δαιμονοποιηθεί η τηλεόραση... αργότερα η 'εισβολή των υπολογιστών στη ζωή μας', τώρα θα εξορκίσουμε και το διαδίκτυο; προσοχή θέλει έτσι κι αλλιώς, δεν τίθεται θέμα, αλλά ας μην υιοθετούμε νοοτροπίες επαρχιωτών χωροφυλάκων και δημοδιδασκάλων του 30... να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και τις αντένες μας εν εγρηγόρσει... αυτό αρκεί... θετικό το ότι άνοιξε κι αυτός ο διάλογος μεταξύ αξιόλογων ανθρώπων... να στε καλά... - SAILOR -
Reviewed by desyllasi
November 12, 2009
View all my reviews
Report this review
 
 

κριτική ενός φίλου (αν επιτρέπεται να με αποκαλώ έτσι).

Το παρελθόν όπως το ήξερες πέθανε και το μέλλον όπως το ονειρεύεσαι μπορεί να μην έλθει ποτέ, αυτό όμως που όλοι γνωρίζουν είναι το παρόν σε τούτον τον μάταιο κόσμο που για πολλούς απο εμάς λειτουργεί ως Καθαρτήριο.
Δέν είναι δικά μου τούτα τα λόγια αλλά του μέντορα μου,που τα τελευταία τριάκοντα επτά έτη γαλουχεί με αξίες και ιδανικά το ανάξιο λόγου μυαλό μου.
Σου χαρίζω όπως μου χαρίστηκε και εμένα απλόχερα αυτή τη ρήση για να την συνεφέρνεις στο μυαλό σου σαν φως όταν τέτοιοι σκοταδιστές σου κρύβουν τον ήλιο της αλήθειας.
Συνέχισε, δεν είσαι μόνη σου, όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε κάτι.
Reviewed by ΓΙΑΝΝΗΣ
November 05, 2009
Report this review
 
 

ΧΑΚΕΡΣ

All about sex and money baby..
Εύγε ΚΑΤΕ, πάντα επίκαιρη!!
Reviewed by Βασιλική
October 31, 2009
Report this review
 
 


Kate, για μία ακόμη φορά μπαίνεις στην ουσία ενός σύγχρονου προβλήματος, που ελάχιστοι έχουν θίξει….
Και ταυτόχρονα ενημερώνεις – προφυλάσσεις και εμάς, τους ελάχιστους ανίδεους, που είτε από έλλειψη χρόνου είτε από καθαρή τύχη, δεν προλάβαμε να δαγκώσουμε κάποιο σάπιο μήλο!

Σίγουρα πρέπει να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο λειτουργίας από το κράτος.
Δεν ξέρω αν υπάρχει ήδη κάτι, πάντως η υπάρχουσα κατάσταση δεν δείχνει να κινείται στα πλαίσια κάποιου νόμου..

Παλιά θυμάμαι τους πειρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς τους κυνηγούσανε άγρια, επιδρομές με ραδιογωνιόμετρα (έτσι τα λέγανε?) και συλλήψεις, φυλακή κ.λπ.
Αυτός ο Τσαουσόπουλος, διάσημος τότε, πως κατάφερνε να γλυτώνει την σύλληψη! Έκανε εκπομπή (ήμουν φανατική θαυμάστρια – κουβάλαγα το τρανζιστοράκι στο σχολείο για να τον ακούω) και ξαφνικά σταματούσε, γιατί τον είχαν ειδοποιήσει ότι πλησίαζαν οι αστυνομικοί! (καρδιακό επεισόδιο κάθε φορά και μέχρι να ξανακούσω την φωνή του δεν ξεχώριζα την παράδοση των Αρχαίων από τα Μαθηματικά…)

Σήμερα πλέον, σε πεδίο πιο ευρύ,[γιατί το διαδίκτυο δεν έχει την περιορισμένη εμβέλεια ενός πειρατικού ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού], τα πάντα είναι ελεύθερα σε όλους, γνωστικούς, τρελούς, ταλαντούχους, ατάλαντους, αγαθούς, εκμεταλλευτές και δεν συμμαζεύεται…..

Το θέμα, πολύ ενδιαφέρον, με προεκτάσεις άπειρες (ηθικές, κοινωνικές, οικονομικές, εγκληματολογικές…) και μπορείς να το επεκτείνεις όσο θέλεις, ή να το συνεχίσουν άλλοι με απάντηση – σχόλιο.

Γιατί φαίνεται τελικά ότι είναι πολύς ο κόσμος που την έχει πατήσει, πιστεύοντας σε όμορφα σερβιρισμένες κάλπικες αλήθειες…..
Και δεν με χαλάει καθόλου η ιδέα για χάκερς – κυνηγούς κεφαλών, ή χάκερς – πληρωμένους δολοφόνους ή ακόμη χάκερς – σερίφηδες, γιατί τελικά «άγρια δύση» γίναμε…
Reviewed by viv
October 27, 2009
Report this review
 
 

Βλέπε δημοσίευση μου 13/10/09 στο FORUM (χαλαρά). Το " Επισκέπτης " έχω εξηγήσει ότι προέρχεται από τεχνικό σφάλμα και έσβησε τον προηγούμενο λογ/σμό μου.
Κι' εγώ "αφελής" στην αρχή, από blog ξεκίνησα μια και το βρήκα ανέξοδα και ακοπίαστα στο πιάτο μου, πολύ γρήγορα όμως κατάλαβα το ουτοπιστικό του πράγματος και τα διέγραψα όλα. Ήταν να σου πω και μια από τις αφορμές να σχεδιάσουμε και να στήσουμε το Κλαμπ. Σε πληροφορώ ότι ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ από τους.... " Ποιητές " και τις.... " Ποιήτριες " τους μετ' επάρσεως " Μεγαλονομπελίστες " της.... "ταβερνοπαραλίας " ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ (πρ' όλο που τους κάλεσα αθώα τότε όλους ) ΝΑ ΜΠΕΙ στην αρένα του Κλαμπ.... Στην αρχή πίστεψα ότι ήμουν πολύ ασήμαντος μπροστά τους και το Κλαμπ το ίδιο, για να καταδεχτούνε οι κολοσσοί αυτοί να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.... σιγά - σιγά κατάλαβα... διαβάζοντας και τα ...... έργα τους !!! και όπως μου τα είπαν και φίλοι μου..... και με αποκορύφωμα τον ανηλεή ΠΟΛΕΜΟ στα καλά καθούμενα που εξαπέλυσαν εναντίον του logoclub και εμένα προσωπικά !!! οι ( με συγχωρείς ) Μικροηλίθιοι τύποι, γιατί για τέτοια υποκείμενα πρόκειται.....Κι' αυτό γιατί το κλαμπ τους χάλαγε τη βιτρίνα και το παιχνίδι που παίζεται με απώτερο σκοπό τι άλο ; Καταλαβαίνεις νομίζω.....
Βέβαια για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, όπως πολύ σωστά λες και εσύ, υπάρχουν και Αξιόλογα και σοβαρά blogs, αλλά δυστυχώς μετρημένα στα δάχτυλα του ενος χεριού...... που και γι' αυτά λυπάμαι που δεν " βγαίνουν " απ' το " Βασίλειο " της Google, στο ελεύθερο internet. Άλλωστε η...... Google θα τους βρει πάλι σύντομα, αλλά αυτή τη φορά θα είναι αυτοί τα " αφεντικά "..... Τέλος πάντων, ίσως αυτοί οι ΛΙΓΟΙ ξέρουν τι κάνουν. Τέλος δεν νομίζω ότι οι Χάκερς μπορούν να ασχοληθούν με όλα αυτά τα γελοία.... απλά γιατί οι ..... σκοποί τους είναι πολύ..... ανώτεροι !!
Εκτός βέβαια....... αν πληρωθούν !!Reviewed by Nikos Stylianou
October 26, 2009
View all my reviews
Report this review
 
 
 
Powered by jReviews

Κριτικές : Advanced Search

Κατηγορία:     Keywords: