Κείμενα/έργα μελών και Κριτικές (εκτός Αρχείου)

There are 2171 listings and 3770 reviews.

Eίσοδος Μελών

Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
< >

Κριτικές Κειμένων

Online -χρήστες & επισκέπτες Εξωτερικού

Now 214 guests online

Who's Online

Έχουμε 1248 επισκέπτες συνδεδεμένους

Καλώς ήρθατε

στον Ιστοχώρο του Λογοτεχνικού Club,που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την λογοτεχνία και επιθυμούν να υπηρετήσουν αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας, που έχει δώσει τόσα πολλά στον κόσμο. Επιθυμία μας  είναι να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία, με την δικιά σας βοήθεια και συμμετοχή .

Εκτύπωση PDF
RSS
LOGO VIMA *** Πεζογράφημα Μην κλείσεις τα μάτια
 

Μην κλείσεις τα μάτια Featured Hot

Θυμάμαι την μάνα μου να κλαίει συχνά δίπλα στο τζάκι και τα δακρυσμένα μάτια του πατέρα μου καθώς με έπαιρνε αγκαλιά.Θυμάμαι τις φορές εκείνες που πήγαινα στο νοσοκομείο και προσπαθούσα να ξεφύγω γιατί ένιωθα τον πόνο να έρχεται πάλι.Και όταν έκλεινα τα μάτια κουρασμένος ήξερα ότι θα ξύπναγα μέσα σε ένα άσπρο δωμάτιο με τους δικούς μου σωριασμένους σε κάτι καρέκλες δίπλα  να μου κρατάνε το χέρι.

5 χρόνια μας ταλαιπώρησε η αρρώστια.5 χρόνια με συνεχείς επισκέψεις σε νοσοκομεία,με φάρμακα και προσευχές.Τα χρόνια αυτά έμειναν στην μνήμη μ σαν ένας θολός παιδικός εφιάλτης που επιτέλους πέρασε.Είχα νικήσει την λευχαιμία.Ήμουν τυχερός ενώ κάποια άλλα παιδάκια όχι.
Σε μία από τις νύχτες μου στο νοσοκομείο είχα ακούσει την μάνα να λέει με λυγμούς στον πατέρα  ότι φοβόταν όποτε έκλεινα τα μάτια μου να κοιμηθώ.Φοβόταν ότι ίσως να μην τα άνοιγα ποτέ ξανά.Και έτσι προσπαθούσα εγώ να αντιστέκομαι όσο μπορούσα να τα κλείσω ,όταν με έπιανε νύστα.Αντιστεκόμουν αλλά στο τέλος πάντα υπέκυπτα…
Τα χρόνια πέρασαν και η περιπέτεια αυτή ξεχάστηκε.Σχεδόν σαν να μην υπήρξε ποτέ.Κάτι φωτογραφίες έμειναν μόνο να δείχνουν ένα παιδάκι με μεγάλα μάτια και χωρίς μαλλιά.Χλωμό και αδύνατο.Ο πατέρας ήθελε να τις καταστρέψει αυτές τις φωτογραφίες,αλλά η μάνα μου επέμενε να κρατήσουν κάποιες για να θυμούνται τι περάσανε κάποτε και κυρίως για να ευγνωμονούν την κατάληξη.
H ζωή προχωράει και οι άνθρωποι αλλάζουν.Πολλές φορές τα βράδια πέφτω στο κρεβάτι με την ίδια σκέψη…Αν συνέχισα να αγωνίζομαι όπως τότε ή αν τώρα που μεγάλωσα συμβιβάστηκα με πολλά.
Θυμάμαι στο νοσοκομείο τότε που πάλευα να μείνω ξύπνιος,να κρατηθώ για λίγο ακόμα στην ζωή…Θυμάμαι και σκέφτομαι αν τελικά στην πορεία αποκοιμήθηκα και δεν άνοιξα ποτέ τα μάτια μου ξανά…

Κριτικές Χρηστών

Average user rating from: 3 user(s)

 

Αξιολόγηση:
 
4.0
 
 

Reviewed by g_kritikos
January 22, 2010
View all my reviews
Report this review
 
 

Reviewed by
April 20, 2009
Report this review
 
 

Μην κλεισεις τα μάτια

Ανθρώπινα αληθινο.
Reviewed by NikolaosS
April 15, 2009
View all my reviews
Report this review
 
 
 
Powered by jReviews

Κριτικές : Advanced Search

Κατηγορία:     Keywords: