Κείμενα/έργα μελών και Κριτικές (εκτός Αρχείου)

There are 2160 listings and 3770 reviews.

Eίσοδος Μελών

Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
< >

Κριτικές Κειμένων

Online -χρήστες & επισκέπτες Εξωτερικού

Now 173 guests online

Who's Online

Έχουμε 1493 επισκέπτες συνδεδεμένους

Καλώς ήρθατε

στον Ιστοχώρο του Λογοτεχνικού Club,που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την λογοτεχνία και επιθυμούν να υπηρετήσουν αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας, που έχει δώσει τόσα πολλά στον κόσμο. Επιθυμία μας  είναι να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία, με την δικιά σας βοήθεια και συμμετοχή .
Εκτύπωση PDF
RSS
 

ΣΥΜΒΟΛΟ Hot

ΣΥΜΒΟΛΟ

- ανάλεκτα -

...............................................

Και ρώτησα τον εαυτό μου: είσαι νοσηρός;

Συμμάχησα ένα βράδυ με τους κλειδοκράτορες της Απεραντοσύνης και ιερή δέσμευση τους έδωσα πως θα απλωθώ, ασύνορος και αγνός ως τα φρενιασμένα τύμπανα του νου μου να ησυχάσουν!

Συμμάχησα ένα βράδυ με τους λάτρεις της βλάσφημης μέθης και ιερό συμβόλαιο υπέγραψα πως θα γίνω διάφανος εραστής της ηλικίας μου και όχι απαίσιος και τρωτός μνημοκτόνος.

Συμμάχησα ένα βράδυ με τους εβδομήντα φύλακες της Ομορφιάς και ιερό όρκο τους έδωσα πως από χτες κιόλας αρχίζω να υπάρχω ακέραιος και απρόσιτος στην χυδαιότητα και τον μαρασμό του μέτριου και του εφικτού...

Και ρώτησα τον εαυτό μου: είσαι νεκρός;

Να, τα πελώρια ιστιοφόρα γεμάτα φέρετρα που τρίζουν απαίσια, μπαρκάρουν για τις θάλασσες του Τρελού Επιβήτορα, και ναύτες δεν είναι άλλοι από τις μουχλιασμένες, έρπουσες χίμαιρες και καπετάνιος δεν είν'άλλος από ένα σκοτωμένο άνανδρα ουρλιαχτό και άνεμος δεν είναι άλλος από την απελπισία!

Να, τα θεόρατα στεφάνια με μαύρα ρόδα που πλημμύρισαν το αφρισμένο απ'των πτωμάτων την αποφορά νερό κι οι αιώνες αναδύονται σαν πεθαμένα ψάρια και αγκαλιάζουν τα ιστιοφόρα και οι χίμαιρες παραφρονούν και τα παιδιά ματώνουν και ο άνεμος ορθώνει μια άρνηση κουρασμένη να φυσήξει!

Και ρώτησα τον εαυτό μου: είσαι άνεκρος;

Ακούω ξανά και ξανά την πένθιμη προφητεία απ'τα χείλη του μπολιασμένου με αιωνιότητα Άρπαγα των Στιγμών και η ύπαρξή μου δονείται από κύματα καταραμένων οργασμών και μολύνεται το αίμα της σκέψης μου και οπισθοδρομώ σε κείνη την παιδικότητα που κάποτε μισούσα γιατί μου ήταν τόσο χλωμή για να την περιέχω.

Ακούω ξανά τον θρήνο των σταυρωμένων θεών και οι οιμωγές τους με αποσπούν σε μια κατάδυση που εκλιπαρώ να σταματήσει πια, αιώνες τώρα τούτη η κατάδυση, ας σταματήσει πια γιατί η στέρφα ηδονή θα γίνει πωρωμένη πόρνη και οι φλέβες μου φουσκώνουν από το αίμα ανίατων ψυχωσικών που με πότισαν...


Δανείζομαι έναν φόβο απ'το ημερολόγιο της Λατρείας...

Απ'το Άδειο γέμισα και είμαι τώρα πια ευτυχισμένος.

Έχω τα χίλια ερωτήματα, έχω τις ίδιες απαντήσεις, έχω τα αμέτρητα λάθη κι έχω τους ίδιους φόβους...

Από το Άπειρο γέμισα κι είμαι γι'αυτό ισορροπημένος.

Έχω κουστούμια σκοτωμένων σε πολέμους αδελφοκτόνους

κι έχω χαμόγελα παιδιών που λαμπάδιασαν οι βόμβες.

Από το Θρίαμβο γέμισα κι είμαι γι'αυτό πιο όμορφος!

Έχω ναυάγια θεσπέσια και ναυαγούς απεγνωσμένους

κι έχω κουρασμένα "σ'αγαπώ" και ηλίθιους ερωτευμένους.

Από το Ρωμαλέο γέμισα και γι'αυτό είμαι τόσο μόνος...

Δανείζομαι ένα μυστήριο απ'το ημερολόγιο της Γυναίκας...

Λέω πως είμαι ένας φιλόξενος κήπος. Όλα θ'ανθίσουν στην αρχαία μου αγκαλιά, όλα θα γεννηθούν κι όλα θα πεθάνουν.

Λέω πως είμαι ένας αρχαίος εφιάλτης. Όλα θα κλείσουν στην μπέρτα μου κι όλα ξανά θα αποκαλυφθούν.

Λέω πως είμαι ένας προσηνής βασιλιάς. Όλοι θα χορτάσουν απ'την φιλόστοργη γενναιοδωρία μου και όλοι θα με μισήσουν για την δύναμή μου.

Λέω πως είμαι ένας λυρικός τραγουδοποιός. Όλοι θα χορέψουν στο σκοπό της ματαιότητάς μου κι όλοι θα νανουριστούν γλυκά στην μηδαμινότητα της προσδοκίας τους να μου μοιάσουν.

Λέω πως είμαι ένας ξεχασμένος βράχος.

Όλα ξεσπούν πάνω μου και όλα τα περιφρονώ στην αθανασία μου...

18/12/98

19/6/2001

Κριτικές Χρηστών

Average user rating from: 2 user(s)

 

Αξιολόγηση:
 
4.5
 
 

Εγώ θα διαφωνήσω κάπου με την Ανίτα. Ένας καθαρά λογοτεχνικός χώρος όπως το logoclub, νομίζω επιτρέπει οποιαδήποτε "επέκταση" ιδεών του καθένα μας. Μπορεί κάποιοι (και σ' αυτό δεν διαφωνώ), να θεωρούν ίσως ένα λογοτεχνικό κείμενο "βαρύ" και να μην έχουν την όρεξη να το διαβάσουν, απλά γιατί μπορεί να μην το καταλαβαίνουν, όμως έχουν την επιλογή να διαβάσουν κάτι άλο. Ας διαβάσουν τα δικά μου ! π.χ. ...που δεν είναι βαριά! χαχαχα! Εγώ για να μην γίνομαι κουραστικός, τα έχω πει πολλές φορές.. θα συμφωνήσω μαζί σου Αντώνη. ..5
Reviewed by Nikos Stylianoy
May 23, 2009
View all my reviews
Report this review
 
 

Ο άνεκρος είναι ο αθάνατος ; Ακούω τον θρήνο των σταυρωμένων Θεών(;) Πάλι σαν κάπου να μπερδεύομαι { Μιλώ πάντα όταν κάνω κριτική ΣΑΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ } όχι σαν Ανίτα - για να μη παρεξηγούμαι - Το ευρύ κοινό δεν είναι αναγκαίο να είναι και Ακαδημαικοί, έτσι δεν είναι ;
Reviewed by Anita
May 23, 2009
View all my reviews
Report this review
 
 
 
Powered by jReviews

Κριτικές : Advanced Search

Κατηγορία:     Keywords: